söndag 25 november 2012

Socialdemokraterna vet inte vad de ska hitta på för att möta regeringen
Jag ser mellan raderna hur socialdemokraterna försöker att finna grunden för kritiken mot regeringen. Stefan Löfven försöker med näringslivet och och jobben. Det är hans bästa grenar, men det lyckas inte.

På vägen hem i går från Taorito på Canarias läste jag i  Expressen på sidan 4 en artikel av socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson Urban Ahlin, www.epressen.se/debatt
Där försöker han tala om att Carl Bildt är skyldig världen ett svar. Sedan går han igenom Israel- Palestina konflikten och frågar sig vilka positioner Sverige driver i EU och FN. Det var väl ovanligt dåligt timat. Sverige driver på för att inte öka medlemsavgiften till EU. Det kan väl inte Ahlin har missat. Sverige driver på för att öka satsningen på forskning,innovationer och infrastruktur och minska strödet till (det franska) jordbruket.Sverige driver på för att stärka flyktingpolitiken och  driver på för en tvåstatslösning i Israel- Palestina konlikten.

Bildt är inte lätt att kritisera och Ahlins försök blir mest ord. Annars tycker jag han i många frågor ligger mycket nära regeringen, precis som Löfven gör på sina områden. Det är kanske det som är problemet. Man har ingen egen tydlig linje.

Utmärkt artikel av kommunalrådet Christian Ottosson( C ) i Huddinge om att lokalt samarbete kan stoppa de kriminella gängen
Det mesta handlar om arbete eller något annat meningsfullt att ägna tiden åt. Finns inte det blir det lätt gängbildning som kan spåra ur. Lokalt arbete tillsammans med skola, fritis, ungdomsgårdar, föreningsliv och lokala förtroendevalda, kan du stoppa kriminaliteten. Stöd avhoppare, stöd sociala insatser som nattvandrare, bilda lokala partnerskap. Lokalsamhället kan göra skillnad.

För övrigt ligger det nu en bunt svenska tidningar och en annan bunt bruna kuver att gå igenom efter en härlig vecka på Taorito i solen.

Inga kommentarer: