torsdag 15 november 2012

Inget oväntat i Sd med Erik Almqvist - och inte säkert att opinionsstödet minskar
Är det någon som är överraskad över Erik Almqvists uttalanden och beteenden på filmen i Expressen?
Det är väl vad de flesta redana vet. Det är bara det rätta ansiktet som nu kommer fram. Åkessons mask att försöka dölja verkligheten med krav på rensning i partiet ramlar av men frågan är om det verkligen påverkar så mycket i opinionssiffrorna. De flesta vet det redan. Många accepterar det i tysthet och kanske också tycker så...Självklart måster Åkesson nu rensa ännu mer om han ska ha någon trovärdighet men jag tror det gör varken upp eller ner i opinionen.

Men självklart ska vi ta debatten och ställa Sd mot väggen -Vad är ni för sorts parti? Vad vill ni egentligen?
Att "våga ta debatten" är verkligen inte detsamma som att köpa Sd:s problemformulering som historikern och journalisten Henrik Arnstad, skriver på www.dn.se/debatt i dag. Tvärtom det är ju att angripa Sd:s problemformulering och hela grunden för deras politik och existensberättigande. Men vi måste erkänna problemen med invandringen, inte stoppa den. Vi ska vara solidariska med människor i nöd och vi ska aldrig vika från alla människors lika värde.

Kvotering i bolagsstyrelser är fel väg att öka  jämställdheten. Att EU beslutar om det är dubbelfel
Jämställdheten ska öka i bolagsstyrelserna. 25 procent kvinnor i bolagsstyrelserna i Sverige är för lite även om siffran långsamt ökar. I EU är fördelningen 13,7 procent...Senast 2020 ska börsbolagens styrelser ha 40 procent kvinnor föreslår nu EU-kommissionen. Nej, kvotering är fel och förslaget från EU blir dubbelfel.

För övrigt är jag fortfarande imponerad över Zlatans fotbollsfest i går...

Inga kommentarer: