onsdag 28 november 2012

Israel - Palestina - Världssamfundet måste driva på för en förhandling om en tvåstatslösning
Men vem ska förhandla med vem?
Det måste bli samtal och förhandlingar mellan vuxna människor för att Israel-Palestinakonflikten ska lösas. Men Vem ska Israel förhandla med? Mahmoud Abbas regim på Västbanken eller Hamas enpartistyre i Gaza. Först måste nog dessa förhandla med varandra...

Karin Hubinette hade helt fel attityd mot Jimmy Åkesson i går kväll i TV-rutan som bara ökade stödet för Sd
Hur kan en erfaren TV-journalist vara så dum? Fråga efter fråga, med allt ytligare innehåll till Jimmy Åkesson. Avbryter, avbryter, avbryter...Jimmy behåller lugnet och behärskningen och ger enkla svar. Ny snabb, knappt igenomtänkt fråga,.... nytt  avbrott mitt i svaret. Nej, ge inte Sd mer bränsle nu.

Läxhjälp med Rut-avdrag inget bra färslag - ge läxhjälp åt alla i skolan eller i hemmet
Nej, läxhjälp via rut-avdrag gynnar de som har pengar och barn som har föräldrar som
engagerar sig och minskar likvärdigheten i utbildningssystemet. Det är dessutom dyra pengar per elevtimme. Stärk stödet till skolan med en särskild peng för läxhjälp för alla - på skoltid eller hemma.

Skolan i Värmdö - varför vill Mp centralisera skolan och riskera glesbygds- och skärgårdsskolorna?
Det är en fråga jag gärna skulle vilja ha svar på men inte fått ännu. Kanske i eftermiddag på det extra kf-mötet om neddragningarna i Kyrkskolan och oklarheterna för skärgårdsskolorna. Max Ljungberg, den ståndaktige skolcentralisten kanske har ett svar eller kanske ännu bättre, har tänkt om.

För övrigt ska jag nu förbereda lite förslag just inför kf-mötena i eftermiddag och i kväll.

Inga kommentarer: