onsdag 21 november 2012

Punta de Puerto Rico - bad, sol, god lunch och båtresa upp till Puerto de Mogan
Det var en ny turistdag med buss till Punta de Puerto Rico på morgonen, en liten rundvandring i  byn, bad och en lunch under parasollen vid stranden. Denna gång kom servitören från Cuba, som han lämnade av politiska skäl, som han sa. Han ägde nu stället och var otroligt mån om sina gäster.
Vi köper biljett för 10 euro och tar båten från Puerto Rico till Puerta de Mogan, mindre än en timme, men en vacker tur efter en klippig strand avbruten då och då av vikar med sand.

Det är dags att prova röstning på nätet - också i Sverige
Fick tag i en Expressen från i måndags i Mogan och instämmer i artikeln på www.expressen.debatt  av moderaten Mats Gerdau, ledamot i vallagsutredningen om att det är dags pröva röstning på nätet också i Sverige. I Norge har man testat i senaste kommunalvalet med goda erfarenheter. Risken för otillbörlig påverkan, som har varit ett argument mot nätröstning har man löst genom möjligheten att rösta om på valdagen. Precis som vi har i Sverige med förtidsröstningen.

Vi bör kräva skilda valdagar i Sverige för att stärka debatten i kommuner, landsting och regioner. Risken för lägre valdeltagande, som anförs som argument i Sverige, kan minska genom röstning på nätet.

För övrigt är vi nu på väg till stranden i Taorito som början på den här dagen, sen får vi se...
Inga kommentarer: