fredag 16 november 2012

Evighetskonflikten Palestina-Israel får inte trappas upp - Här måste FN gå in omedelbart
Det är en mycket farlig upptrappning av konfliktläget i Mellanöstern när också Hamas och Israel dras in. Hamas återupptagande av raketbeskjutningarna av städer och byar i Israel verkar vara orsaken till den växande konflikten. Vedergällning är regel i dessa tragiska relationer och varje attack möts av en dubbelt så stor motattack. Hamas erkänner inte Israel och Israels bosättningar har i årtionden skapat konflikter i hela regionen.

Hamas kan aldrig vinna ett krig mot Israel
som är för starkt militärt. Israel kan vinna krigen men då blir det bara längre till freden. FN måste gripa in omedelbart innan konflikten eskalerar.

Jimmie Åkesson illa ute i Sd-konflikten - men detta behöver inte påverka opinionsstödet
Det är ingen tvekan om att Jimmie Åkesson är illa ute i partikonflikten i Sd. Han reder nog ut situationen men hans ledarskap påverkas naturligtvis hur han än gör - går hårt fram eller går lite försiktigare. Jag tror tyvärr inte att det påverkar opinionsstödet.... jag hoppas jag har fel.

Otäck miljökatastrof i I Talivaaragruvan i norra Finland - som visar att uran bryts utan formellt tillstånd
Åsa Moberg brukar ha rätt när hon sätter igång att forska om verkligheten. Det hade hon när vi samarbetade i Folkkampanjen mot kärnkraft under Folkomröstningen 1980 och det har hon säkert nu med om Talivaaragruvan. Det är inte bara nickel, det bryts också uran - Europas största urangruva med 300-500 ton uran per år.... Läs www.dn.se/kronika. Vad säger finska regeringen?

För övrigt ska jag nu in till landstinget och diskutera multisjukas vardag och sedan blir det möte med kommunala sektionen i distriktet

Inga kommentarer: