söndag 11 november 2012

Vad vet vi om Xi Jinping? Politik? Världen? Ekonomi? Relationer? Mellanöstern?
Det är inte mycket vi vet, inte jag i alla fall, och jag tror jag är ganska representativ för hyggligt uppdaterade politiskt engagerade.  Xi Jinping kommer att väljas till generalsekreterare i kommunistpartiet och landets högste ledare.
Klarar Xi och kineserna av nya reformer? I partiet pågår en ideologisk debatt  mellan vänster och höger. Vänstern vill ha kvar sina kommunistiska ideal och inga liberala reformer. Högern menar tvärtom för att undvika uppror bland folk.

Sverige måste ha goda handelsrelationer - exempelvis för export av malm
Från den nyöppnade Dannemoragruvan i norra Uppland exporteras 50 procent av malmen till Kina, fick vi höra vid besöket häromdagen med Mälarfalsrådets näringsutskott. Gruvan skulle aldrig ha öppnats igen om inte Kina med sin stora import höjt malmpriserna.

Grkland: Hur länge ska det hålla på?
Ingen kan längre räkna hur många möten som hållits och löften som svikits. Häromdagen antogs ett nytt åtstramningspaket med 153 röster av de 300 ledamöterna i parlamentet...Statsskulden är 190 procent av BNP -där stabilitetspakten i EU sätter gränsen vid 60. Arbetslösheten är 23 procent...
Hur länge ska grekerna, EU, bankerna och världen vänta? Lösning: Skriv ned skulderna. Låt grekerna lämna euron om de vill.

Länscenterns höstmöte i Bergshamra - bra diskussioner om hållbara städer och hur vi ska stärka oss själva i Stockholmsregionen
Det är alltid roligt med möten...Lite skoj, men det var bra diskussioner framförallt om två saker. Hur vi i centern driver på för en hållbar utveckling när vi bygger nytt i den växande Stockhomsregionen med  bostäder, företag, trafik...Hur ska vi bli starkare som parti i Stockholmsregionen? Det löste vi... och det kommer vi att visa till valet 2014.

För övrigt ska jag nu köpa en ny transistorradio som jag har på morgnarna under träningen ute. Den gamla har gett upp...

Inga kommentarer: