torsdag 8 november 2012

Obama vann rätvist - Amerika och världen ska gratuleras
Det otroliga är egentligen att en person med så extrema högeråsikter som Mitt ROmney bara fick någon procent färre röster än Obama i valet. DN:s ledare formulerar valsegern poetiskt/politiskt mycket bra www.dn.se/ledare . " Obama har trots allt förtjänat en andra chans, särskilt som motståndaren inte har visat sig värd en första."
Visa nu statsmannaskap, förhandlings- och kompromissförmåga så blir din period lika lyckad som Clintons.

Merkel drar upp riktlinjerna för EU-staten under tysk dominans
Det gjorde Angela Merkel i går i EU-parlamentet. En federalistisk union, under tysk dominans där EU-kommissionen (icke valda byråkrater) blir regering, EU-parlamentet en fullvärdig lagstiftande församling och ministerrådet en andra kammare. Och  nu vill hon ha ett nytt fördrag i den andan redan i december. Se upp, säger jag. Tyskland igen...

Bra diskussion om "att bli Europas mest attraktiva storstadsregion" i Friends Arena i Solna i går
Femhundra förtroendevalda, tjänstemän, företagsledare och akademiker deltog i gårdagens stora konferens på Friends Arena om Stockholmsregionens framtid. Det sker stora investeringar nu i trafiken på sådär 100-150 miljarder kronor i Tvärspårväg, T-bana som till Nacka och i sjukvård som Nya Karolinska sjukhuset och forskning och innovationer i Solna, Hagastaden, Södertörns Högskola mm.. Det är positivt...

Men vi behöver mer forskar- och studentutbyte som vi också diskuterar i Mälardalsrådet
Det var dumt av regeringen att  kräva studieavgifter av studenter utanför EU. Det har minskat antalet utländska studenter med 80 procent, som många gånger stannar kvar och gör insatser i Sverige och när de kommer hem till sina hemländer ger impulser till affärer och annat utbyte. Gör om.

För övrigt ska jag nu iväg till Mälardalsrådets näringslivsutskott på en konferens i Gimo om just industri- företags- och jobbutveckling i Mälardalen.

Inga kommentarer: