söndag 6 januari 2013

Åkte in till Sonja i gå i Stoffes lägenhet efter inslagen på Rapport och TV 4 om idéprogammet
Aftonbladet tar upp frågan i dag.
Vi börjar bli ganska många nu som reagerar på idéprogrammet. Det är bra och det visar också att något är fel med Per Ankersjös och arbetsgruppens förslag. Det där med att man haft 10 000 nära kontakter på nätet under programarbetets gång kan ju i och för sig stämma, om man inte brytt sig om dem eller om det mest varit kontakter utanför centerrörelsen. Ett antal distrikt som nu växer tycks i alla fall inte älska ett förslag där trygghet, rättvisa och socialt ansvar drunknar i individualismen "tänk på dig själv och skit i andra". Samhället och myndigheterna ska akta sig och hålla sig borta. Staten ska vara så liten som möjligt.

Jag har naturligtvis fått många reaktioner, inte så mycket på det "öppna" nätet utan mer på mail och telefon. Det är naturligtvis sådana som instämmer i min kritik som mest hört av sig. Lite förvånad över att partiledaren Annie Lööf hänvisar till att hon är julledig "och inte vill kommentera förslaget". Vem är inte Julledig? Varför är partiledaren så tyst. Skulle vi inte ha en öppen debatt? Välkomnade inte hon och partiledningen en öppen debatt i världens mest öppna parti?
Vi fortsätter med vår debatt så länge tills partiledningen finner anledning att delta. Undrar fortfarande hur det blir med motionsrätt på det förslag partiledningen lägger den 15 februari?

För övrigt ska jag nu läsa lite kf-handlingar inför det extra kf-mötet om Värmdövallen på onsdag. I morgon är julledigheten i alla fall slut för mig....

Inga kommentarer: