torsdag 31 januari 2013


Ta körkort i skolan - ett bra förslag från centerpartiet
Ja , nu är det jag som säger detta, eller skriver detta. Men jag tycker det skulle vara ett mycket bra förslag om centerpartiet tog det som sitt. Många ungdomar skulle uppskatta det, och tror jag, också många föräldrar. Åtminstone kunde man få göra teorin i gymnasiet, men kanske köra upp själv.
Det skulle också göra det lättare för ungdomar att få jobb efter studierna, eftersom många jobb kräver körkort. Vi skulle minska ungdomsarbetslösheten helt enkelt.
Det ska väl inte stå i idéprogrammet, men i  partiprogrammet som vi ska ta på stämman i Karlstad tycker jag vi ska ha med det.

Stockholms stad har inte överklagat mark- och miljödomstolens avslag på förslaget om Slussen
Det är en lite osäker information som nått mig att staden inte har överklagat avslaget och att man inte tänker göra det heller. Det har nått mig via ett mail, men jag har inte sett eller hört något i media.
Det vore fantastiskt om det vore sant. Då skulle vi kunna få igenom Plan B som är et mycket bättre förslag med en halvering av byggtiden från 8 till 4 år, en halvering av kostnaderna från 8 till 4-5 mdr. Vi Värmdöbor skull också slippa tränga in oss i Katarinaberget med bussterminalen med tio minuters längre restid varje dag. Med Plan B kan bussterminalen ligga där den ligger i dag och den gamla detaljplanen vara utgångspunkt för en upprustning.

Och nu åker jag till centerns kommundagar i Örebro
där valorganisation, estradsamtal, paneldiskussion om miljö och välfärd står på programmet. Men det blir nog en annan  fråga som dominerar mellan rubrikerna....Hej då.

För övrigt fick vårt förslag från Värmdöcentern i fullmäktige om en Miljöhögskola, en miljölinje eller professur kring t.ex vattenfrågor en positiv behandling i går...roligt

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är en märklig C-partist.
Åker till Kanarieöarna med flyg och nu vill ha mer bilar på vägarna genom körkortsutbildning.
Nya miljöovänliga partiet?