söndag 20 januari 2013

Sverige måste stärka sin bevakning och kontroll av terrorister. Det är det mest utmanande och närliggande hotet mot vår säkerhet
Det är ett tragiskt men tyvärr verkligt drama som nu ser ut att vara slut i Algeriet. Fortfarande vet vi inte vad som hänt ett antal norrmän. Vi hoppas för deras skull. Norge har drabbats lite för mycket av terroraktioner. Men det kan också hända Sverige. Vi har ingen olja men vi har en omfattande världshandel och där är det inte alltid är lätt att skilja på goda affärer och korruption som kan få politiska och i värsta fall terrorpolitiska följder. Stärk bevakningen, kontrollen och insatser för att undvika sådana motsättningar som kan skapa terroraktioner.

3,2 procent för Centern...och vem hade väntat något annat - Ankersjö kanske...?
Det är dagens andra tragiska men väntade besked. Centern är illa ute. En halvering sedan förra valet  med 6,6 som var en tredjedel av vad vi fick i valet innan 7,9 som var en tredjedel av vad centern fick 1976. Det är också en statistiskt säkerställd nedgång.

Annie och partistyrelsen måste gör om och göra rätt - medlemmarna måste känna igen sig så att vi får människor med i valrörelsen-
Allt hänger nu på vad partistyrelsen förstår, inser och gör. Ett radikalt drag vore att helt enkelt ställa sig bakom Östergötlands mycket genomarbetade alternativförslag som huvudförslag och låta debatten utgå därifrån. Ankersjö, Federley och idéarbetsgruppen får väl slåss för sina förlag då så får vi se hur det går....
Ett sådant upplägg skulle rädda både Annie och partistyrelsen ...och centern. Jag vill inte förstöra centern och de kommer inte partistämman att vilja heller. Lyssna, tänk och gör om.

Dumma åsikter är som spikar, lätta att slå i men svåra att dra ut-Visa att ni kan...
För övrigt hade vi en heldag i går med Emma, Sara och Hanna när mamma och pappa var ute och åkte skidor. I dag har jag åkt skidor och pratat lite med trevliga reportrar på TV 4 om, ja vadå....? 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas verkligen att Annie Lööf och resten av nyliberalerna inser att de måste plocka bort stolligheterna från ideprogrammet. Annars riskerar vi en klyvning av partiet. Jag börjar mer och mer känna att Lööf har engagerat sig i fel parti...Jag tror inte att detta kommer att hålla, vi måste fundera på en framtid med en mer jordnära partiledare.

Anonym sa...

Lyssnar på Annie Lööf på Agenda. Hon har tappat greppet om partiet och totalt missbedömt medlemmarnas politiska åskådning. Det är ett ordentligt underbetyg till en partiledare. Hon känner inte ens sitt eget parti, hur ska man då få röster? Hon är säkert intelligent och vältalig men hon repressentaterar fel parti. Måttet är rågat, avgå Annie Lööf!