onsdag 2 januari 2013

Kristdemokraterna - Länge och långt under 4-procentsspärren i alla opinionsmätningar
Göran Hägglund har det sämsta läget av de mindre Allianspartierna. Han har haft det länge och han har inte kommit ur det läget. Möjligen kan man säga att han redan har blivit utmanad av Mats Odell och blivit omvald och därför trots allt har ett starkt mandat av medlemmarna i partiet. Pensionsfrågan ska lyfta kd, så är det tänkt. I år får pensionärerna bättre utdelning, nästa år minskar det igen. Regeringen kan hjälpa till med nya skatteregler som jämställer pensionärer med de som har arbete inför valet 2014. Det hjälper Kd men räcker det...?
Kd måste hitta på något som breddar partiet
Det är lätt att sitta på läktaren och säga det men det är svårare att finna ut vad det ska vara. Det är kring välfärd, äldre, familjen, barnen som Kd har starkt stöd. Att finna en bättre modell än i dag för vårdnadsbidrag, föräldraledighet och en bättre vardag för familjer med barn och två heltidsarbetande kan vara en ingång. En bättre livsbalans helt enkelt, så som jag föreslagit att centern borde ta tag i. Rätt att själv bestämma arbetstiden när barnen är små.

För övrigt har jag nu läst tidningarna och Ipaden, tränat, sågat ved, ätit frukost, kollat mail och nu blogg och nu försöker Sonja och jag finna en tid för vinprovning som jag fick i present för ett år sedan....

Inga kommentarer: