fredag 18 januari 2013

Terrorn är det största säkerhetshotet - kriget i Mali har ökat terrorhoten
Det krig som nu inletts av Frankrike mot islamister i norra Mali övergick omedelbart i ett gisslandrama efter terrorattacker mot gasanläggningen In Alménas i Algeriet. Bakom terrorattacken och gisslantagningen står en grupp nära Al-Qaida. Syftet är att hämnas Algeriet som upplåtit flygrum åt franska plan i det just inledda kriget i Mali.
Gisslandramat är över hörde vi igår kväll från Algeriet. Nej,så verkar det inte vara.Tvärtom  tycks Algeriet ha misslyckats kapitalt med att frita gisslan. Mellan 4 och 35 personer ur gisslan sägs ha dödats i en helikopterattack mot gasanläggningen där gisslan hölls fången.

Terrorgrupper visar totalt förakt för människoliv och det är svårt att skydda sig
Terror av detta slag är den största säkerhetsrisken i världen i dag. Sverige har klarat sig hittills, men det är mer tur än skicklighet. Norge har nu drabbats och det är osäkert om norska medborgare dödats i gisslandramat. Öka säkerhetskraven för svenska medborgare som arbetar utomlands och i rikszoner. Ställ större krav på företagen.

Länsstyrelsens godkännande av bussterminalen i Katarinaberget är ett hårt slag mot oss i Värmdö - med längre transportsträckor mellan bussarna, T-banan och stadsbussarna, sämre miljö och en mycket mer utdragen byggprocess
Enligt beslutet lider ingen så stor skada av bussterminalen i berget.... Vadå? Vem har frågat oss som ska använda terminalen? Inför en brukarrätt i lagstiftningen där vi som använder Slussen och Skurubron får vara med och bestämma.

För övrigt ska jag nu till möte med centerpartister i Mälardalsrådet i Enköping och prata trafik men också prata med vår partiledare Annie Lööf om dagskursen för vårt parti.

Inga kommentarer: