fredag 11 januari 2013

En annan Annie - retirerar från tokförslagen - och ändrar sig själv
Hade trott att jag skulle kunna lämna centerdebatten och byta ämne, men det gick inte. När Annie i går kom hem hade hon ett telefonmöte med 688 deltagare, som hon själv sa, och jag var en av dem. Det som var lite förvånande var att idéprogramgruppens ledamöter inte var kallade...Kan ju tolkas som att nu kommer jag hem nu är vi inte intresserad av era synpunkter längre...Bra i så fall.

Annie beskrev läget, låt inte media bestämma debattfrågorna. Månggifte och borttagen arvsrätt avförde hon. Fri invandring ska förtydligas...?. Mer socialt patos, mer om grönt kretslopp. Trygghet, frihet, hållbarhet var temat. Senast den 25 febr sänds partistyrelsens förslag ut.
Jag tolkade attityden som en reträtt, försiktig, men ändå reträtt..men...
Det räcker inte med att plocka bort några dumheter, hela programmet måste skrivas om.

Gårdagens aktuellt -TV-sofforna TV1 och TV4 i dag fullföljer reträtten... och
nu handlar det om "En annan Annie". Hon tar också avstånd från avskaffad skolplikt. Centern är inget nyliberalt parti, säger hon och och försöker förklara vad plattare skatt betyder. Inte så lyckat, men kunde vara värre...Men "programmet ska skrivas om" och det  är något nytt.
Nu hoppas vi bara att Annie menar vad hon säger och tar till sig kritiken från hela centerrörelsen.Östergötlands alternativförslag är ett bra förslag.

För övrigt blir det visst en liten debatt i ekot vid femtiden med Hanna Wagenius från CUF

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde dig i radio. På 70-talet hade C 25 % ca. Nu är det på ungefär 4 %. Du har varit med hela tiden som det gått utför så det är kanske dom yngre som skall ta över och ideprogrammet kanske är C chans?

Anonym sa...

Stå på dig Hans.
Med ytterligare steg åt höger som ideprogrammet innebär kommer centerns grund och existensberättigande försvinna.
Det är illa nog redan nu och kraftiga "återställare" mot mittpolitik behövs omgående.
Maud flyttade positionerna åt höger och Annie är än mer nyliberal.
Jag Är en av många f.d aktiva CUFare/Centerpartister som tyvärr inte kan vara medlem längre eller rösta på Centern. Varför då? -En röst på Centern innebär omänsklig högerpolitik som inte bryr sig om småfolket längre, de sjuka, arbetslösa m.fl
En röst på C innebär JA till mer kärnkraft.
Lycka till i ditt trägna arbete, Hans