torsdag 24 januari 2013

Här kommer dagens text i form av ett pressmeddelande. Camerons besked kan förändra utvecklingen i hela EU. Centern förslag i idéarbetsgruppen om en EU-federation i riktning mot en EU-stat kan nu kastas i papperskorgen.


pressmeddelande 130124
Hans Lindqvist
fd EU-parlamentariker (  C )
tel 070/ 5485819

Camerons besked om folkomröstning minskar maktbegäret i EU

-David Camerons besked om folkomröstning om utträde ur EU  är positivt. Det kommer att minska maktbegären från EU på ständigt ökad överstatlighet.
-Centerns förlag i arbetsgruppen för idéprogrammet om en federation i riktning mot en EU-stat är nu tack och lov hopplöst långt från verkligheten
Det säger Hans Lindqvist, tidigare EU-parlamentariker för Centern.

Camerons förslag om ett EU som slutar utvidga sina makbefogenheter och stärker frihandeln och rätten till rörlighet för människor och varor är positivt på flera sätt. Det kommer att minska de ständiga kraven från byråkraterna i Bryssel på mer makt över allt fler områden, nu senast en bankunion som ska granska medlemsländernas budgetar och kunna utfärda böter.
De flesta länder och politiker i EU inser att en förlust av Storbritannien som medlem i EU kan bli första spiken i kistan för hela samarbetet. EU skulle förlora i styrka och därmed också Tyskland, Frankrike och övriga EU-länder.

-Sverige gör nu klokt i att driva en EU-politik som dämpar maktanspråken från EU så att vi inte försätter oss i en situation där en av våra närmaste handelspartner lämnar samarbetet.

-Centern bör omedelbart skrota förslaget i idéprogrammet om en EU-federation i riktning mot en EU-stat.

För övrigt ska vi om en stund träffa Sörmlands landstingspolitiker på ett litet möte med efterföljande middag i Graverska huset på landstinget. 
Inga kommentarer: