torsdag 17 januari 2013

Alliansen vann partiledardebatten på S 30 miljarder i skattehöjning - men Damberg är farlig
Sveriges goda ekonomiska läge i relation till övriga EU är fortfarande den vinnande huvudtesen i Alliansens ekonomiska politik och jobbpolitik. Damberg kritiserar att inget nytt har hänt och arbetslösheten ökar. Men budgeten för stora insatser mot arbetslösheten börja gälla från och med nu, den 1 januari, och Damberg har inga nya insatser själv. Tycker mig se ett mönster i Moderaternas taktik mot oppositionen, främst S. De låter kritiken mot nya insatser mot arbetslösheten nå höga höjder, som oppositionen tror är vinnande, och sedan drämmer regeringen till med  nya insatser inför valet som slår hål på kritiken.

30 miljarder i skattehöjningar var väl timat från Alliansen
Det var också tydligt inövat att alla Allianspartier skulle använda sig av det argumentet. Det gjorde man också och det var svårt för Damberg. Annars är han en farligt duktig gruppledare. Löfven får se upp...

Fridolin måste sluta med retorikturerna från lärarkatedern. Annie tog tillfället och kritiserade idéprogrammet - rätt drag.
Fridolin är duktig, för mycket bror duktig, 29 år, som Annie. Det går att köra med att jag har varit lärare och kan det här med elever, lyssnande och lärande, men inte hur länge som helst. Sluta nu innan det blir löjligt.
Annie försökte vara rolig i skidspåret, men lyckades inte lika bra som Björklund. Hon tog tillfället och kritiserade idéprogrammet. Centerns värdegrund är trygghet, decentralisering och hållbarhet.

Bort med zonindelningen i kollektivtrafiken - återinför enhetstaxa men med en nivå som inte undergräver nödvändiga resurser till trafiken. Något för oss i centern i landstinget? Vi måste börja bli mer självständiga.

För övrigt ska jag nu in till forskningsberedningen i landstinget. Där görs många bra saker som inte journalister är ointresserade av.

Inga kommentarer: