tisdag 29 januari 2013

Ett bra EU-val i juni 2014 är en viktig ingång till kommun-, landstings-och riksdagsvalen i september. Ett dåligt EU-val är motsaten. EUrokrisen, Camerons krav på ny folkomröstning, Hägglunds nyfunna EU-kritik talar alla om att EU-makten måste begränsas. Att då driva på åt andra hållet i riktning mot en EU-stat är....
Här kommer ett uttalande från i går


Pressinfo 13-01-28
Hans Lindqvist (C)
fd EU-parlamentariker
tel 070/ 5485819

Förslagen i Centerns idéprogram om ett "tvåkammarparlament" i EU i riktning mot en EU-stat måste strykas - EU:s maktbegär måste stoppas
- Förslagen i idéprogrammet om en sorts federation med tvåkammarsystem  och en direktvald president i riktning mot en EU-stat,  som i USA, måste utgå.

-Centern måste säga nej till de allt tydligare maktbegären från EU med bankunion, granskning av enskilda medlemsländers budgetar och EU-skatter.
-Vi  måste lyssna på  vad folk tycker och någon EU-stat vill vi inte ha

-Det säger Hans Lindqvist, tidigare EU-parlamentariker för Centerpartiet

I Europa har vi sedan flera år en eurokris. Centerpartiet röstade Nej till EMU och det är vi verkligen glada för i dag. Vi kritiserade euron och den gemensamma valutan för att det var för stora skillnader mellan EU-ländernas ekonomier och att detta inte skulle hålla i längden.
-Vi fick rätt och ska nu naturligtvis inte gå med på " räddningsåtgärder" med ännu mer överstatlighet där också länder som inte är med i EMU dras in.

-Vi ska slå vakt om EU:s kärnområden, fred och frihet, frihandel och rätten till rörlighet för människor och varor

Den brittiske premiärministern David Camerons förslag om ett EU som slutar att ständigt utvidga sina befogenheter och att makt också kan gå tillbaka till medlemsländerna kommer att förändra EU-debatten.

Göran Hägglunds plötsliga EU-kritik ger jag inte mycket för som röstat ja till både EU och EMU. Det verkar mest ren desperation.
-I centern finns dock övertygade EU-kritiker som kommer att behövs nu inför det EU-val som stundar i juni 2014.Inga kommentarer: