torsdag 10 januari 2013

Annie kallar till informationsmöte i dag kl 14.00 om "idéprogramprocessen", ring kod...
står det på min mobil i ett sms precis som jag slår på datorn för att skriva lite på bloggen om dagskursen för idéprogrammet och centerns framtid. Vi får kanske höra något.
Bra att Annie avbröt semestern och åkte hem naturligtvis, men det var i allra sista stund. Det handlade om halvdygn innan hela programkrisen skulle ha övergått till att fokusera på partiledaren.Var är hon? Varför är det så tyst? Var är ledarskapet?

Ingen missunnar Annie en semester, det är ett hårt uppdrag att vara partiledare men...Tycker faktiskt att det är en liten brist i den politiska fingertoppskänslan att åka iväg långt bort och inte vara nåbar när ett idéprogram med så många tokigheter och helt nya frågor för centerrörelsen just presenterats. Hon borde ha förstått....

Nu får vi se vad hon och partiledningen gör. En liten omarbetning räcker inte. Det behövs ett totalt nytt förslag. Det är detta vi arbetar med nu också som utgår från Östergötlamds utmärkta förslag som i sin tur bygger på flera distriktssynpunkter och även mina. De7-8 dumheterna om fri invadnring, avskaffad skolplikt etc är borta. Värdegrunden är stärkt utifrån frihet som balanseras med trygghet, socialt ansvar, solidaritet och hållbarhet.
Ett genomarbetat alternativ som presenteras som alternativ på stämman gör det lättare att få igenom förslaget.
Partistyrelsen kanske är så klok så man också ställer sig bakom det....

För övrigt åker jag nu in till möte med  landstingets pensionärsråd, men tänker vara med på telefonmötet med Annie kl 14.00.

Inga kommentarer: