söndag 14 april 2013

Aktiv årsstämma i Stockholms län
Får vara nöjd över att två av mina motioner till riksstämman, om att centern ska driva avveckling av två kärnkraftverk under mandatperioden 2014-2018 och motionen om livsbalans i människornas vardag bifölls på länets årsstämma i går. Motionen om medborgartjänst med jobb för alla ungdomar några månader i försvaret eller gemensamma sektorn avslogs dock. Men allt ska upp på partistämman i Karlstad...
En bra stämma med 27 motioner, 149 inlägg och 160 deltagare.

Stärk närakuterna och minska vårdkaoset
Det går att läsa i dag i på brannpunkt.svd.se Det är en artikel från oss i landstingsgruppen som arbetar med sjukvårdsfrågor. Vi vill förbättra vården mellan de 210 vårdcentralerna i länet och de stora akutsjukhusen. Därför vill vi bygga vidare på fler och bättre närakuter med god vård nära patienterna med öppettider också sent på kvällar så att man slipper åka så långt. Vi driver nu detta i budgetförhandlingarna.

Inga roliga opinionssiffror i dagens Sifo. Under 4-procent tredje mätningen i rad för Centern.
Det går inte att säga exakt vad det är,men vi måste få in nya frågor - både "gamla" som medborgarna och väljarna känner igen som mitt förslag om avveckling av två reaktorer per mandatperiod med början 210-2018,och nya.
Livsbalans är en sådan ny frihetsfråga där vi kan sätta människorna i centrum. Centern lyfter fram företagen men vi måste också se till hur vardagen ser ut för människor i dag? Först ska alla kunna få ett jobb, det ska vara skönt att leva, på jobbet, i familjen, på fritiden under hela livscykeln.
Känn ansvar för ditt land. Medborgartjänst med några månaders tjänstgöring i försvaret eller den gemensamma sektorn skulle stärka samhörigheten. Satsa på nya moderna automatbanor som light rail, spårbilar och trådbussar. Modern miljövänlig transportteknik. Fyra bra förslag för Centern att ta tag i.

För övrigt ska jag rensa vidare i dag i skogen av nedfallna grenar och träd

Inga kommentarer: