måndag 29 april 2013

Kräv omedelbar självsanering eller hårdare lagkrav på snabblånebolagen  
Regeringen borde omedelbart ta ett samtal med snabblånebolagen och ställa högre krav vid utlåning av sms-lån och andra snabblån. Det handlar om att stoppa utnyttjande av barn och ungdomar som ofta inte förstår riskerna med betalningsföreläggande och kronofogdekrav. 10-50 procent av omsättningen är pengar genom indrivning från Kronofogden....
 Det allra bästa är om det sker en självsanering inom branschen som konsumentverket och Finansinspektionen granskar. Det är ett underbetyg åt Sverige som land med så slappa regler som det är i dag  och som drabbar så många, särskilt unga människor, så hårt.

Framgångar för Självständighetspartiet och det isländska centerpartiet i valet.
Island har haft en turbulent period efter finanskraschen hösten 2008. Efter Lehmankonkursen drabbades Island av en finansbubbla som förde de rödgröna till makten. De har inte genomfört vad de lovat och nu är det borgerliga blocket tillbaka. Roligt för det isländska centerpartiet som gick kraftigt framåt.Någon ansökan om EU-medlemskap kan vi nu glömma.

För övrigt är det nu samverkansråd med handikapporganisationerna i landstinget där vi ska diskutera kompetensförsörjningen i Framtidens hälso- och sjukvård.


Inga kommentarer: