fredag 5 april 2013

Jag är positivt överraskad av Löfvens tal - stor bredd, känslosamt, historiekopplat, poetiskt - och nu ska S bli småföretagens parti enligt en artikel i SvD Brännpunkt men...
Ja, de är just detta men. Hur går det ihop med att man vill avskaffa vinster i välfärdsföretagen. 80 procent av företagen i skolan, vården och omsorgen är småföretag. Ska de förbjudas eller ska de få del av den nyföretagargaranti som Löfven och Mikael Damberg skriver om i på www.svd.se/brannpunkt. ...? Det går inte ihop.

S diskuterar också nya lagar på arbetsmarknaden som lag om heltid och lag om vetorätt mot nya friskolor
Där känner man igen gamla s som vill reglera. Majoriteten är nog så klok att den står fast vid den svenska modellen där kommunerna själva och arbetsmarknadens parter får ta de besluten, särskilt med Löfven som nyvald ordförande som ju har hela sin bakgrund i förhandlingsvärlden. Men vi ser vad som poppar upp bland de 2000 motionerna.....

Naturskyddsföreningen kritiserar blockpolitiken i miljöarbetet - öppna för mer blocköverskridande beslut är förslaget. Och det är rätt.
Det går att läsa på www.dn.debatt i dag. Och det ligger mycket i detta. Miljöfrågorna bord behandlas som utrikespolitiken - dvs partierna måste se längre än någon mandatperiod framför sig när det handlar om hela planetens överlevnad...Centerpartiets förslag lyfts positivt fram som rabattsystem för miljöbilar, nettodebitering för förnybar el, och utfasning av det hormonstörande ämnet bisfenol.

För övrigt blir det lite vårstädning i dag, en rundtur till på den härligt hårda skarsnön och läsning av handlingar till landstingsstyrelsen. Skoj, va...Inga kommentarer: