fredag 19 april 2013

Kan inte S lösa egna kriser, hur ska man kunna lösa Sveriges, EUropas och världens
En tragisk och oproffsig partikris - igen. Avgången med Mona Sahlin - Avgången med Håkan Juholt -Avgången med Omar Mustafa. Anledningen till krisen var att man av oklar anledning ville stoppa Ylva Johansson och Anders Ygeman från omval i VU. Det framfördes till valberedningen några timmar före kongressvalet. Eftersom både Ylva och Anders kommer från Stockholms stad var det säkert stadens S-ordförande Veronica Palm som lagt förslagen. Det föll då också på hennes lott att komma med ett nytt förslag. Omar Mustafa hette han.

Här kommer misstagen.
Var det någon som kollade bakgrunden? Var det någon som visste men inte sa något? Veronica själv t.ex. Vem är han, sa säkert 320 ombud på kongressen. Men om valberedningen föreslår honom så...Resten kan vi. För tyst, för mycket prat, för tyst igen.... fråga nån annan, det är inte mitt bord. I varje fall inte partiledarens bord...eller? Tredje gången gillt. Har S lärt sig någonting...?

Nej vi ska inte välja någon kommissionsordförande - ska vi ha tyska, polska, franska namn först på våra valsedlar?
Det blir ju följden om kommissionens ordförande ska väljas i valen till EU-parlamentet. Nej, det går inte. Vi har ingen kännedom om personerna och att resa omkring i 27 länder och tala om vad man står för..? Och ska kommissionens ordförande bli regeringschef? Nej, fortsätt stärka det folkvalda EU-parlamentet så som vi gjort de senaste 20 åren. Kommissionen är ingen regering. se dn.se.debatt.

För övrigt åker jag nu in till KOMPASS styrelse som ska lägga upp årsmötet på Arlanda City om en månad och där också en spårbilsstudie ska presenteras Sigtuna- Märsta- Arlanda.
Inga kommentarer: