tisdag 16 april 2013

Anders Borg spelar lite finansteater- det blir ett ordentligt, mer positivt lyft i höstbudgeten
Så verkar upplägget vara från Alliansen i ekonomin. Anders Borg flaggar ju redan för en massa områden som jobb, utbildning, bostäder, klimat och välfärd för hösten.Till det kommer att "mycket talar för" att jobbpakten med fack och arbetsgivare kommer att bli verklighet och en central del i höstens budget. Det handlar om yrkesintroduktion, studiemedel, sänkta a-givaravgifter och a-kassa. Det är områden som ligger nära S och som Borg och Alliansen skulle vinna mycket på att få igenom.

Centern har haft bättre dagar i riksdagen än i går - Per Åsling var inte i bästa form. Det var inte Carl B Hamialton, Fp heller.
Det är svårt för de allianspartier som inte har ansvar för ekonomin att få plats i budgetdebatterna. Det gällde också i går. Carl B Hamilton, Fp såg nästan frånvarande ut i talarstolen när han ställde frågor till s-företrädaren Fredrik Olovsson. Pär Åsling var inte i bästa form heller och hade svårt att uttrycka sig. Vinsterna i omsorgen och skolan var också en död repris från kongressen. Bättre hade varit att kritisera S:s förslag om höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar, höjd bolagsskatt och höjd restaurangmoms.

Marknaden förvandlar goda avsikter med småföretag i vård, skola, omsorg och apotek till stora riskkapitalbolag genom alla snabba uppköp, precis som i energisektorn.
Detta är baksidan på de goda föresatserna om valfrihet. Vi får stora riskkapitaloligopol i stället. Vad gör vi åt det? Inget? Marknaden är fri.

För övrigt ska vi nu svara på Håkan Jörneheds, V, replik på vår artikel om satsning på närsjukhusen. V har inte heller drivit frågan.
Och i går plockade Emma och jag vårens första tussilago i Hagaberg.

Inga kommentarer: