söndag 28 april 2013

S slutna partistruktur - är motsatsen till Centerns öppna
Det är två partier i samma samhälle, det ena partiet är hundra år efter, det andra hundra år före. Det handlar om öppenhet eller slutenhet. Centern har medlemsomröstningar och provval, Socialdemokraterna har ingendera. Centern har öppna partiledarval. S har slutna. Centern har kandidater som presenterar sig och talar om vad de vill. S föreslår kandidater och gör upp mellan varandra i mindre "familje" grupper vilka som ska väljas.

Veronica Palm blev omvald som ordförande i Stockholms arbetarkommun.
Det har varit en närmast tragiskomisk process med kritik mot kritiken och debatt om debatten, där tystnad och plötsliga uttalanden varvat varandra. Nu lovar Veronica öppenhet. Jag tror hon håller vad hon säger. Hon är också politiskt grönare med Nej till kärnkraft och euro. Heja Veronica.

Utmärkt C-förslag från Martin Ådahl och Annika Qarlsson om att få välja jobbcoacher
Krisen med dåliga och dyra jobbcoacher i Arbetsförmedlingens regi har skakat om många.Miljarder har gått till halvskojarföretag som bara skapat "pysselsättning", som skribenterna skriver i DN.se/debatt
Det är inte arbetsförmedlingen som ska välja, det är Du. Australien och Tyskland har med framgång infört sådana system med "jobbpeng" som den arbetssökande får använda själv. Bra Centern och bra också med den lilla uppgången i dag i DN/Ipsos till 4,8. Kanske på väg....

Och ett annat förslag som centerpartister driver är  att stoppa nedläggning av byskolor genom fjärrundervisning, tex genom videokonferenser. Pajala, Arvidsjaur och Vindeln är goda exempel.
Något att ta över också i skärgårdsskolorna på öarna.

För övrigt ska jag nu skriva lite frågor till tipsvandringen på Valborg med Hemmestakören - före festen....

Inga kommentarer: