fredag 12 april 2013

Omar Mustafa: S ska sköta sina nomineringar själva men visst är det oproffsigt sett från vad som gått att läsa och visst är det godis för Sverigedemokraterna
Varje parti sköter sina nomineringar och val av företrädare. S har nyligen gjort det. Ylva Johansson åkte ut och Omar Mustafa åkte in i partistyrelsen några timmar före valet på kongressen. Visste inte valberedningen något om vilka personer han bjudit in så är det oproffsigt.  Visste dom så är det obegripligt. Sd blir i alla fall glada för den ytterligare procentprecent de får....

Rysslands upprustning nära Norden är oroande och måste tas på allvar. Försvarsministerns kommentar  om rapporten som "ett intressant bidrag" är också ett oproffsigt uttalande.
Nej, det var inget bra uttalande. När Vladimir Putin satsar miljarder i militär upprustning nära Norden är det "ett intressant bidrag" i debatten., enligt vår försvarsminister. Staffan Danielsson, centerns försvarspolitiske talesperson säger att det måste diskuteras i försvarsberedningen för eventuella förstärkningar. Försiktigt men rätt.

Pensionerna kan bli en stor valfråga, men pensionsutredningens förslag måste det fattas beslut om före valet.
Det skrev jag häromdagen och det gäller. Men det kan ändå bli stor debatt om pensionerna. Pensionärsorganisationernas tre gemensamma krav på slopad premiepension, slopad broms och mer pengar till inkomstpensionen kan splittra regeringen. Karl-Erik Olsson är som ordförande i  SPF en av d drivande för förändringarna. Socialförsäkringsminister Ulf  Kristersson har alldeles för bryskt avvisat alla förslagen.Det handlar om 2 miljoner medborgare.....och väljare.

För övrigt åker  jag  nu till Strängnäs på möte med Mälardalsrådets  centerföreträdare på temat infrastruktur.

Inga kommentarer: