onsdag 3 april 2013

Hemma igen efter Lofsdalen och just nu packar vi upp samtidigt som jag läser Expressen om Löfvens samarbetsdilemma- bara S, S och MP eller S,V och MP
Det kommer inte att bli något besked från Stefan Löfven i den frågan på kongressen. Svaret hänger mycket på utgången av flera frågor för socialdemokraterna där vinster i välfärden är den viktigaste, men också frågan om arbetslösheten och särskilt ungdomsarbetslösheten. LO kommer att driva på i båda frågorna som ligger nära Vänsterns uppfattning. Jonas Sjöstedt kan lugnt vänta in Socialdemokraternas besked.

Blir det ett kanske- vet ej - vi får se- kvalitet först- svar på vinsterna kommer pressen från Jonas att bi oerhört stor ju närmare valet vi kommer.
Blir det ett besked där LO:s Non profit princip går igenom så blir det lättare att göra upp med
Vänstern men samtidigt mycket tydligare att det är V som styr frågan tillsammans med vänstergrupper i SAP och det gör inte frågan lättare för Löfven i valet.
Minnet från förra valets katastrof med Mona Sahlin gör sig påmint. Först beslut om samarbete med MP som sedan fick ändras till samarbete med både Mp och V, som sedan gick riktigt uselt. S-ledningen Måste verkligen tänka sig för först innan.....

För övrigt skiner solen också i Hemmesta och några krokusar har slagit ut efter husväggen.

Inga kommentarer: