tisdag 2 april 2013

Nu är det tisdag och vi lämnar Lofsdalen. Vi kör vägen över min födedelseplats Storvik där jag brukar stanna vid in farmors och farfars grav o Kungsgården. Sedan blir det Gävle där jag döptes i Heliga Trefaldighets församling. Vi stannar någon natt hos Sonjas syster Zari och Olle.

Nordkorea vill verkligen provocera - nu  är det återstart av en reaktor i Yongbyon som varit stängd i sex år.
Reaktorn producerar plutonium som kan användas till kärnvapen. Det är mycket oroande och kan leda till ökade insatser från världssamfundet som uppfattas som provokationer av Nordkorea. Just nu tror jag ändå på de flesta forskare och experter som säger att något krig blir det inte. Nordkorea är alltför klar över att ett sådant kan man bara förlora. FN bör i alla fall ta initiativ till en dialog med Nordkorea.

S-kongressen kan bli en riktig kalldusch för Löfven
SSU och S-kvinnorna kan vinna tre viktiga strider på S-kongressen som allvarligt kan skada S-ledaren Stefan Löfven. Det kan bli seger om ungdomsgarantin i fråga om jobben, nej till vinster i välfärden och fler pappamånader i föräldraförsäkringen. Löfven är emot alla dessa förslag. En förlust skulle allvarligt skada honom på den kongress där han formellt väljs till partiordförande.

För övrigt har vi nu packat klart.Hej då Lofsdalen för den här gången.


Inga kommentarer: