tisdag 9 april 2013


Jonas Sjöstedt ser vinst i välfärden som  valets huvudfråga
Det är klart han vill det. Han har också höga tankar om sig själv och Vänsterpartiet. "Socialdemokraterna är en naturlig samarbetspartner för oss.." skriver Jonas i Aftonbladet Debatt på måndagen. Han omväxlande berömmer och vill gå längre än S, men han vill hålla god samtalston till Löfven. Jag känner Jonas som en mycket  kunnig och ambitiös politiker. Han vet vad han vill och han vill regera.

Gudrun Schyman vet också vad hon vill - synas, höras och påverka
Och det är inte sagt som någon kritik, tvärtom. Syns man inte och hörs man inte blir det svårt att påverka. Nu vill Gudrun tillbaka till hetluften som talesperson för Feministiskt initiativ. Fi kommer att ställa upp i EU-valet. Det kan bli en stor framgång. Att rösta på ett annat parti i EU-valet än "man brukar" är ofarligt eftersom det inte påverkar regeringen i Sverige. Just därför är det farligt för alla partier som ligger på gränsen till att få ett mandat - som t.ex Centern. Vi ska  tänka på det när vi snart går in i den valrörelsen. Jag känner Gudrun väl också. Underskatta inte henne.

Men inga roliga siffror för oss  i går i Metro - med 2,7 procent
Nu är nog YouGov det minst trovärdiga mätinstitutet, men siffrorna blir lätt verklighet när de upprepas ofta. Lyft fram klimat, energi, miljö och människan i vardagen. Avveckla två kärnkraftverk nästa mandatperiod, som jag föreslår i en motion till riksstämman. Satsa på livsbalans i vardagen och ny modern miljövänlig transportteknik som spårbilar, light rail och trådbussar Tre bra saker vi blir ensamma om.
För övrigt räddade Thatcher Storbritanniens ekonomi och insåg riskerna med ett makthungrigt EU, men saknade medkänsla när arbetslöshet och klyftor ökade.

Inga kommentarer: