måndag 15 april 2013

Bra med försiktighet från Anders Borg i Vårbudgeten men hur skapar man framtidstro?
Andes Borg är en utmärkt verklighetsförankrad pedagog och alltmer också demagog. Läget är allvarligt för EUropa och Sverige. Det beskriver han i  DN i dag DN.se/debatt. Ordet osäkerhet står att läsa på 3-4 ställen bara i förta stycket. BNP utvecklas svagt från 1,2 procent i år till 2,2 procent nästa år. Arbetslösheten stiger till 8,4 procent 2014.

Men Sverige har lyckats bättre.
Sysselsättningen har ökat med 200 000 personer. Sverige är bättre rustat än de festa länder i Europa. Men vi måste vara beredda på fortsatt....Visst, men Anders och regeringen. Skulle v i inte kunna lägga in något i budgeten som skapar framtidstro? T.ex en miljardsatsning på jobb inom energi-, miljö- och klimat. Ett par miljarder till solpaneler, ett par miljarder ytterligare till modern transportteknik som spårbilar,ett par miljarder till kommunerna för jobb miljöjobb...

Det nya partiet Alternativ för Tyskland kan bli ett hot mot både Merkel och euron
Det består mest av professorer, säger kritikerna om det i helgen nybildade partier AFT. Euron har havererat. Ekonomierna i norr och syd är för olika. Som vi i centern sa i euroomröstningen 2003. Bilda en nordeuro med Tyskland i centrum, säger AFT...Det kan bli svårt för både Merkel och euron inför tyska valet i september.

För övrigt blir det närmast  lite budgetfrågor i landstinget och lite upplägg inför KOMPASS mötet på fredag.

Inga kommentarer: