tisdag 1 oktober 2013

Varför inte tillmötesgå romernas krav på en oberoende granskningskommission?
Det som hänt med polisregistret om romer i Skåne och som kommit fram om ett register i Stockholm borde vara skäl nog att tillmötesgå romernas krav på en oberoende granskning. Rosita Grönfors som företräder romerna säger att hon är besviken över både Beatrice Ask och Erik Ullenhag, mest över den förra. En oberoende granskningskommission kan inte vara så märkvärdigt att tillmötesgå. Tvärtom, det vore helt naturligt.

En oberoende granskningskommission ska ha ett bredare uppdrag
En sådan kommission ska inte bara utreda hur omfattande polisens register är eller har varit utan också granska andra myndigheter och offentliga företrädare. Det är väl bättre att detta görs än att romska företrädare känner att de inte har något förtroende för den svenska statsmakten.

Jag gratulerar Kent Johansson till segern i medlemsomröstningen till EU-parlamentet
Det var inget snack om saken. Kent, som nu är EU-parlamentariker, fick 7318 röster och tvåan Fredrick Federley 2822. Trean Kristina Yngwe fick 2509. Vi kan inte ha två män i toppen så det naturliga är att Kristina Yngwe eller Kerstin Lundgren står som nummer två på den slutliga listan.
Och det blir ett annat EU-val än tidigare med mycket mer EU-och eurokritik och vi måste göra ett bra EU-val som ingång till valen i september.
För övrigt åker jag nu in till möte med produktionsutskottet om bland annat kvalitetsarbetet på KS 

Inga kommentarer: