måndag 11 november 2013

Det måste bli ett avtal med Iran den 20 november - viss optimism trots att det inte blev något avtal i helgen
Tre dagars förhandlingar med  olika bud om framgång och motgång varje timme..EU:s utrikespolitiske talesperson Caherine Ashton låter inte allt för nedslagen... Det gör inte USA:s utrikesminister John Kerry heller. Ett avtal är ett måste för världsfreden och jag tror också att det kommer i Genève den 20  november.

Folkpartiet snabba att byta fot och vill nu har bort riskkapitalbolag som ägare i vård, skola, omsorg
Fp,  den kanske störst tillskyndaren till riskkapitalbolagen i friskolorna är nu först ute bland Allianspartierna att säga nej. Uppfattade att hela regeringen sagt nej men oklart om det är så... Det är stötande med kortsiktiga ägare som snabbt säljer och gör vinst på skattepengar. Centern bör nu ge samma besked snabbt. Och Jonas tappar sin viktigaste valfråga.

Bra storsatsning på T-bana och bostadsbyggande från regeringen, landstinget och fyra kommuner, men då borde alla också varit med och undertecknat debattartikeln på dn.se/debatt .
Nio nya T-banestationer, 78 000 lägenheter, 25,7 miljarder kronor och finansiering via höjda och nya trängselskatter. Det är förslaget från Alliansregeringen i dagens DN. Det dödar mycket av oppositionskritiken mot både trafik, trängsel och bostadsbrist. Det förbättrar vardagen för många i regionen.
Man bör dock fundera ordentligt på trängselavgifternas storlek, t. ex för oss som bor på Värmdö. Först broavgifter på kanske 10-15 kronor över Skurubron, sedan 35 kronor för att komma in till Stockholm och sedan 30 kronor på Essingeleden. eller hur är det tänkt för hantverkaren som måste ha sin bil...?

För övrigt är det just bilen jag ska ta hand om nu när jag åker till bilprovningen och hoppas att allt ska vara ok...

Inga kommentarer: