onsdag 13 november 2013

Ett gränsöverskridande system med utsläppsrätter bär lösas gränsöverskridande - EU måste höja målet för hur mycket utsläppen inom EU ska sänkas - Lena Ek:s modell ser bäst ut.
Att drämma till med svenska lösningar på den gränsöverskridande klimatfrågan håller inte, såvida inte alla gör som Sverige vill...Mp vill driva ett prisgolv. Naturskyddsföreningen vill sälja ut utsläppsrätter till privatpersoner som då inte skulle använda dem och skrota dem. Därmed sänks taket för utsläppen. Kanske, men det låter krångligt och knappast något hela EU kan gå med på

Lena Ek:s modell låter riktigare. Gränsöverskridande frågor som klimatet ska lösas med gränsöverskridande beslut i EU. Men frågan måste lösas.

Förstår att Putin är livrädd för att fler gränsländer till Ryssland, som Ukraina ska sluta samarbetsavtal med EU
Ukraina  måste lösa frågan Öst eller Väst inom en vecka. Det säger förhandlarna Polens expresident Aleksander Kwasniewski och min gamle EU-parlamentskollega och förre talman i parlamentet Pat Cox.
Och Julia Tymosjenko måste släppas fri. Ett absolut villkor också som jag ser det. Men jag är positiv till EU-utvidgning för att minska ett odemokratiskt Rysslands makt och stärka samarbetet österut.

För övrigt blir det nu att läsa lite handlingar inför landstingsstyrelsen nästa vecka.

Inga kommentarer: