tisdag 5 november 2013

Egypten på väg tillbaka till diktaturen
Det är en tragisk utveckling i Egypten. Diktaturen med Mubarak störtas, en president väljs i ett demokratiskt val. Presidenten lyckas kanske inte så bra, men vem ska avgöra det? Militären avgjorde det, inte väljarna,och avsatte honom. Generalen al-Sisi jagar nu sådana som han och militären inte tycker om, som sympatisörer till Mursi  och Muslimska brödraskapet. Mursi ställs inför rätta för en demonstration där 8 personer dödades men inte ledningen för militären som medverkat i mängder med våldsaktioner som dödat 1300 personer bara sedan sommaren. Tragiskt. Var är FN?

Jämställa löner är en självklarhet - men inte en verklighet
Då och då funderar jag på om man inte skulle lagstifta om jämställda löner mellan män och kvinnor. Vid lite eftertanke är det kanske ändå inte rätt väg. Men varför ska det i ett land som Sverige,som lyfter upp sig själv som ett föredöme i frågor om demokrati, rättvisa och jämställdhet vara så svårt.
I dag kräver kommunal på dn.se/debatt att regeringen ska se över Medlingsinstitutets uppdrag så att lönediskrimineringen mot kvinnoyrken bryts. Säg ja i dag Reinfeldt så slipper vi skämmas.

För övrigt åker jag nu in i ösregnet till bidragsgruppen i landstinget och försöker komma fram till en lösning om bidrag och stöd till patient- och intresseorganisationer.

Inga kommentarer: