tisdag 12 november 2013

Ett stort nederlag för klimatarbetet att EU-handeln med utsläppsrätter har kollapsat.  Fritt fram för kol och olja.  Tilldelningen av utsläppsrätter måste minska och EU måste ta en klimat och energiplan
Som kandidat i EU-parlamentsvalet ser jag som en av mina viktigaste uppgifter att driva på för ett hållbart EUropa och en hållbar värld där  klimat, energi, och miljöfrågorna prioriteras. EU ska syssla med gränsöverskridande frågor och vad är gränsöverskridande om inte Europas och världens framtid.
Det har blivit för billigt för företagen att släppa ut växthusgaser.  Priset har sjunkit sexfaldigt sedan reformen infördes. Handeln med utsläppsrätter fungerar inte i dag.

Tilldelningen av utsläppsrätter måste minskas och en minsta prisnivå sättas. Jag tycker också man ska undersöka andra modeller än utsläppsrätter, som avgifter, stimulanser , internationella påtryckningar. Hur många nya framtida tyfoner vill vi ha....?

Alla är nöjda och glada med T-bane- och bostadsuppgörelsen, jag också, men trängselavgifter och broavgifter får inte ruinera Värmdöborna.
Tycker kanske att det är ett halvt löftesbrott att börja med T-baneutbyggnaden i norr med Barkarby när Nacka tidigare legat först. För oss i Värmdö är i vilket fall direktbussarna till Slussen prio ett och ingen bussterminal i Katarinaberget. Vi behöver också diskutera matartrafiken till de nya T-banestationerna som Sofia, Sickla, Saltsjö-Järla och Nacka Forum. Spårbilar och cykelbanor kan ersätta stora parkeringsplatser.
Men i stort. En bra uppgörelse.

För övrigt tycker jag som EU-parlamentskandidat att vi ska driva på för ökad öppenhet och meddelarfrihet i EU. Varför får vi t.ex inte se vart miljarderna till de franska jordbruksstödet tar vägen, där 80 procent går till de 20 procent rikast gårdarna?
Inga kommentarer: