lördag 9 november 2013

Löfven spelar högt - men han kan stärka s med beskedet att gå fram ensam i valet
Det blev för många frågor om vilken regering s skall gå till val på. Löfven kände sig tvingad att göra något. Nu har han givit ett besked att gå fram ensam, men det är tunt, mycket tunt. Gå fram ensam, men ha alla dörrar öppna. Mp är en naturlig partner, låter det. Visst, det är ett måste. Mp och Gustav Fridolin vill inget annat än att bli ministrar. Men sedan?

Självklart säger Centern och Folkpartiet Nej,
med rejäla besked. Så  starka och tydliga att det inte går att ändra sig efter valet. Om partierna inte går över blockgränsen tillsammans  med socialdemokraterna och då blir det ingen stark s-regering. Och hur ska s hantera kärnkraften? och LAS? Göra som Hedlund och Erlander. Lägga partiskiljande frågor åt sidan i fyra år....?

Men Löfvens låga siffror kan faktiskt förbättras av beskedet att gå fram ensam. Nuvarande s-sympatisörer liksom tidigare och kanske framtida sympatisörer kan ju vilja stärka s när dom fått detta besked, att gå fram ensam. Nostalgin om de starka socialdemokratiska regeringspartiet som brukar regera Sverige kan öka s-stödet.
Men vi i Centern har våra egna problem, med 3 procent igen i gårdagens Expressen Demoskop....

För övrigt åker jag nu till nomineringsstämman i Norrtälje. Vi ska i följa medlemsomröstningen och besluta om den valsedel till riksdagen som medlemmarna röstat fram - om det inte finns väldigt starka skäl  till något annat, och några sådana kan jag inte se. 

Inga kommentarer: