torsdag 7 november 2013

En tragikomisk utveckling; Sverige vill exportera offentlighetsprincipen till EU men begränsar den själv pga EU-krav på sekretess
Så illa ser det faktiskt att kunna bli. I går fanns en framsynt artikel från Nils Funcke och andra framstående Yttrandefrihetskämpar om att vi måste exportera offentlighetsprincipen och meddelarfriheten till EU. Ett utmärkt förslag för att komma åt korruption och internhemligheter i den växande EU-byråkratin.
I dag kan man läsa i dn.se/nyheter att Sverige själv ska begränsa sin offentlighetsprincip pga sekretesskrav från EU. Komiskt, mest tragikomiskt.

Myndigheter ska i den nya lagen kunna hemligstämpla dokument som har koppling till EU.
Hur många handlingar är det? Det är hälften av alla handlingar som finns på myndigheterna eftersom hälften av lagstiftningen i Sverige härrör från EU. Miljöpartiet säger Nej och Centern säger ja.... Varnade vi inte för detta också under folkomröstningen...?

S letar med förstoringsglas efter kritik mot regeringen
I dagens dn.se/debatt  finns en sådan, också närmast komisk artikel. Med statistik försöker man göra det till något sensationellt att folk som är arbetslösa tvingas söka socialbidrag. Lyssna här "..nära hälften av, 46 procent, får försörjningsstöd för att de är arbetslösa, inte för att de har sociala problem". Herregud...Det är väl sociala problem man får när man blir arbetslös.
Oj,Oj. Bättre kan ni Mikael Damberg och Ilmar Reepalu.

För övrigt åker jag nu till Mälardalsrådets näringslivs-och FoU-utskotts möte på Artipelag i Värmdö och diskuterar ekonomisk politik i Europa, konkurrensfrågor, EU-medel till Sockholmsregionen, spårbilar och vår verksamhetsplan för 2014-2015

Inga kommentarer: