söndag 3 november 2013

Sverige och regeringen bör förtydliga sin roll i avlyssningsdiskussionen - FRA, NSA och GCHQ
Att vi och FRA har samarbete med varandra det har statsminister Reinfeldt redan sagt, och det är väl inte så sensationellt heller. Men hur stort samarbete har vi? Hur djupt? och ur mycket med Storbritanniens GCHQ, det brittiska underrättelseorganet. Sverige har inte visat någon ilska över USA:s och Storbritanniens övervakningar som, Spanien, Tyskland, Frankrike. Vad beror det på? Har vi medverkat?
Bästa sättet att undvika ett journalistdrev är att själv gå ut och informera så länt sekretesslagstiftningen medger. En ny FRA-debatt i Sverige inför valrörelsen. aj,aj,aj....

...och Bildt  twittrar om "Att det inte är amerikansk avlyssning jag fruktar, utan andra som mycket aggressivt använder...
Men är det inte just det som NSA gjort. Aggressivt och mycket för att få fram information. Att vara tyst öppnar för kritik,grävning och reaktioner. Agera själv.

Klimatdebatten som försvann - EU måste kraftigt utöka och skärpa handeln med utsläppsrätter, minska kol- och oljeanvändningen och få med sig fler länder utanför EU i utsläppshandeln.
Detta ska inte bara EU syssla med utan vara pådrivande för. Kraftigt pådrivande. Det är gränsöverskridande miljöproblem som påverkar världens framtid. Priset är för lågt att släppa ut växthusgaser. Det är något jag tänker driva på för att höja i EU-valet. Omställning heter det.

För övrigt har jag just fått stryk av Stoffe i Gustavsbergs tennishall..inte just mot farsan.

Inga kommentarer: