fredag 1 november 2013

Socialdemokraterna är snabba att föreslå åtgärder mot friskolornas elevval. Kommunerna ska sköta köerna. Inte så dumt heller.
Det är snabbt och smart reagerat av S när det gäller urvalet av elever till friskolorna efter Uppdrag Gransknings program. Det kanske inte är så helt genomtänkt men förslaget är inte dumt heller. Friskolornas bortval av "besvärliga" elever har de flesta reagerat kraftigt emot och då är det just aktionen mot reaktionen som tilltalar allmänheten.
Borgs förslag att förbjuda riskkapitalbolag att driva friskolor eller förlänga drifttiden till minst tio år är också förslag som mottas positivt av folk. Något förstatligande av skolorna som KD vill ska vi inte ha. Inte någon stor skolkommission som Expressen föreslår heller. Och Centern?

Det finns många bra förslag som jag föreslagit att centern ska ta tag i. Bryt väg.
Att tala om människornas vardag utan att nödvändigtvis ha ett färdigt förslag. Livsbalans heter det. Tala om sådant där människor känner igen sig. Varför ökar sjukskrivningarna? Varför sjukskrivs allt fler för stress och psykisk ohälsa?
Förra veckan var 20 svenska deltagare på en konferens i Washington med flera hundra deltagare om spårbilar, automatbanor, utveckling av modern miljövänlig transportteknik. Varsågod. Vägen ligger öppen. Eller ska vi säga spåret...

Fossilfri och kärnkraftsfri - vad är det som hindrar oss att avveckla tre kärnkraftverk per mandatperiod . Det skulle bara ge ökad fart för de miljövänliga alternativen

Landsbygden är rätt väg. Här finns bra förslag från stämman om återförande av vinster från vattenkraft och andra naturresurser till glesbygdskommunerna.

Se upp så att inte väljarna redan ger upp centern innan valrörelsen börjat
För övrigt var det en skojig bio med Sonja och Emma i går på Gustavsbergsteatern - Lasse- Majas detektivbyrå...


Inga kommentarer: