söndag 10 november 2013

Haiyan i Filippinerna: En fruktansvärd tyfon som nu är upp i 10 000 döda när jag skriver detta.
Är orsaken klimatet? Eller?
Det går inte att säga. Men det är en oerhörd katastrof för mänskligheten där siffran 10 000 döda, de flesta drunknade, kan stiga. Haiyan kan vara den kraftigaste tyfonen någonsin som kommit in över land. På direkt fråga om tyfonen beror på den globala uppvärmningen svarar DN:s  vetenskapsredaktör Maria Gunther att
" Nej, det går inte att koppla en enskild väderhändelse till klimatförändringarna. dn.se/nyheter. Men på en annan fråga i samma spalt säger hon att enligt FN:s klimatpanel IPCC;s senaste rapport "kan klimatförändringarna ge fler orkaner över norra Atlanten". Den globala uppvärmningen "leder också till mer regn och högre vindhastigheter i de starkaste stormarna.". Någonstans finns ett samband, verkar det vara. Men på vilket sätt, i vilka sammanhang, i vilken omfattning och till vilken förklaring....??

En välbesökt nomineringsstämma med länscentern i Norrtälje.Många bra tillägg till valprogrammet för länet och en riksdagslista är fastställd med Kerstin Lundgren, Per Lodenius och Anna-Karin Hatt i topp.
Jag får vara nöjd.Jag fick in spårbilar i den inledande texten, zonindelningen och taxor ska ses över som många kommuner driver på för en enhetstaxa. Pendelbåtar ska införas helst med eldrift, från Nacka, Värmdö, Lidingö, Tyresö, Vaxholm, Ekerö och Stockholms inre vatten som vi drivit hårt i Värmdöcentern.
Personer med funktionsnedsättning ska ges samma tillgänglighet och vård som alla andra och vi ska bli bättre på att anställa funktionshindrade i stat, kommuner och landsting. Samma högkostnadsskydd för sjukvård som för tandvård där vi kan börja med att höja dagens tandkostnadsskydd för tandvården.

På fjärde plats på riksdagslistan kom Aphram Melki efter votering och därefter i huvudsak enligt nomineringskommittens förslag Christian Ottosson, Anna Myrhed och så jag på plats 7. Helt ok och det ska bli roligt.

För övrigt åker jag nu till Micke med tennisracketen. Och i dag blir det inomhus.

Inga kommentarer: