lördag 28 augusti 2010

Afghanistan - åt rätt håll
Oppositionens förslag om Afghanistan går åt rätt håll. En truppminskning och hemtagning skall påbörjas våren 2011. Det är ett välkommet förslag. Ngot som jag argumenterat fr på den här bloggen sedan starten för flera år sedan Afghanistan har länge varit på väg att bli ett nytt Vietnam och världssamfundet får inte göra om det misstaget.

Att gå i krig
mot ett land och delar av dess befolkning handlar inte om solidaritet. Det handlar om brist på lösningar. Ett krig som dessutom bara stärkt talibanerna som man skall bekriga.
Flera länder som Holland, Canada, Storbritannien och USA börjar nu förstå att kriget är fel och planer återtåg.
Alliansens försiktiga svar från Bildt och Reinfeldt om dialog efter valet var också förnuftiga reaktioner.

IFD och butikskällan gö störa insatser för Estland och Värmdö
Det är alltid lika trevligt att komma till Mirjam-Pätsi-Ullberg, det eviga energiknippet för IFD:s insatser i Estland och i Sverge för de som hehöver hjälp och stöd, barn, äldre fattiga och utslagna. IFD har nu varit igång i fem år och "De måste vi fira", skriver Mirjam i inbjudan till dagens träff. Vi ska prata med IFD:s samarbetspartner, kommunens socialförvaltning och lyssna och prata med varandra från partierna i Värmdö vad vi vill göra inför valet.---Och Burken spelar och sjunger.

För övrigt är det just till IFD, Butikskällan och Mirjam jag nu är på väg.

Inga kommentarer: