onsdag 25 augusti 2010


Rut, rot och Rest
Rut och Rot-avdragen är en succé som hårdast drivits av centerpartiet. Nu tar Alliansen också till sig centerns förslag om halverad restaurangmoms.. Det är utmärkt reform i samma andra, att göra det enklare och billigare att anställa. Då kommer jobben att bli fler. 8000-10.000 jobb skulle det kunna ge enligt Handelns utredningsinstitut.

Fler jobb på Värmdö
Mats Eriksson CateringVärmdö och jag har kontaktat fler restauranger som alla ger samma besked. Vi skulle kanske kunna anställa någon till - hel- eller deltid. Vid en omsättning på en miljon ger den halverade momsen 125 000 mer i intäkt. Det unterlättar nya jobb också på Värmdö.
Centern har också fått igenom att Alliansen satsar 2.45 miljoner på företagande, entreprenörskap, innovationer, kvinnoföretagare och miljöteknikföretag. Så skall det låta...

Måndans på Hemmesta sjöäng mot Förbifart Hemmesta
Det är lite speciellt när människor träffas för en manifestation för eller mot något. Måndansen vid fullmåne började i områdena kring Tjernobyl, efter kärnkraftskatastrofen, har dansats i Australien och sydamerika för att slå vakt om regnskogen, i Burma, i Indonesien....
Och i går igen på Hemmesta sjöäng, med Phella Thiel och Naturskyddsföreningen som initiativtagare. Hemmestabor, engagarede SNF,are ornitologer, jag och Sonja berättade vad vi kände om en motorled genom Storskogen som naturligtvis följs av exploateringar.
Nej det finns bättre alternativ. Bygg inte sönder Värmdö.
På bilden ser du upptakten till måndansen på sjöängen, Phella, Sonja mfl i ring.

För övrigt skall jag nu ut och kolla våra affischer. Än så länge är det inga nedrivningar eller nedklottringar. Det är ett gott betyg åt Värmdöborna.

Inga kommentarer: