söndag 15 augusti 2010

Reinfeldt lägger grunden - pensionärer, höjda grundavdrag och jobb

Moderaterna har flyt. Så låter också m:s vallåt...vallåt..ha,ha. "Om det flyter låt det flyta, om det funkar låt det funka...". Men huvudbudskapet var sänkt skatt för pensionärerna, ett löfte utan villkor men inga exakta pengar. Höjt grundavdrag och ett femte jobbskatteavdrag var ett löfte om det finns pengar....,men pensionärerna först alltså. Bra, rätt tänkt. Det gynnar kd som drivit frågan och legat lite pyrt till i mätningarna. Alla i Alliansen måste ju med och det skall bli förlängt mandat. Men nu går det upp till 5.8 för kd och 5.6 för centern enligt dagens SvD/SIFO. Det ser riktigt bra ut...

...Och PG Gyllenhammar backar upp Maud och Centern

på dagens DN.Debatt http://www.dn.se/. Han är visserligen kritisk till att stycka Vattenfall men han välkomnar en privatisering med nytt kapital från t.ex pensionsfonderna och centerns förslag till delprivatisering för investeringar i förnybar energi.
Men behåll huvudspåret. Sälj ut kol- och kärnkraft och behåll svenska naturresurser som vattenkraft, vind och bioenergi. Då går Vattenfallsfrågan med plus både i sak och i val.

Värmdöcentern satsar på företag, ungdomar och jobb
I morgon har vi näringslivsråd, där Värmdös företagarföreningar träffas och där jag är ordförande. Vi skall fortsätta med att förbättra företagsklimatet i Värmdö. I morgon gäller det turismen och besöksnäringen. Vi skall göra en genomgång av Visit Värmdös utvecklingsprojekt
turistisk landsbygdsutveckling. Detta är verkligen roligt. Det ger jobb, inte minst åt ungdomar, det stärker skärgården och landsbygden i vår ganska stora kommun och det drivs mest av kvinnliga företagare.
Vi vill värna våra Värmdöföretag genom en öppen och kontinuerlig dialog, god företagsservice och fortsatt arbete med Skärgårdens Mötesplats & Företagscenter i hamnen i Gustavsberg.

För övrigt blir det snart tennis med Micke och en ny kämparinsats med den där bollen...

Inga kommentarer: