tisdag 3 augusti 2010

Afghanistan en belastning i Allisnsens utrikes-och försvarspolitik
Det var en ganska tunn rapport om Alliansens utrikes-och försvarspolitik. Bäst var beskeden att inte höja försvarsanslagen och att inte följa fp och kd:s och även centerns förslag att höja försvasanslagen. Moderaterna håller igen. De vet vilka frågor som stärker en högerpolitik och det skulle mer pengar till försvaret göra. Här är moderaterna klokast.

Dumt, oklokt och närmast oproffesionellt är
Alliansens besked on fler soldater till kriget i Afghanistan. Pratet om internationell solidaritet klingar falskt. Liksom de eviga hänvisningarna till FN-mandatet från 2001. Hur länge har kriget pågått? Vilka är framgångarna? Vilket blir priset för utökat krig och fler svenska soldater? Vilka blir framgångarna? Är detta verkligen din åsikt Kersin Lundgren?

Bäst är rapportens krav på oppositionen
eftersom s,mp och v har helt olika uppfattningar i mutrikes- och försvarspolitiken. Alliansens rapport tvingar fram en debatt om oppositionens gemensamma budskap och det finne inget. Det visar de röd-grönas svaghet och det stärker Alliansen. Men det hade inte skadat med mer om gemensamma insatser mot fattigdomen, för demokratin, för civila insatser i konfliktfyllda områden som Darfur och Kongo och för ett långsiktigt arbete med miljö. klimat och naturresurser därifrån de flesta av världens konflikter har sin rot.

För övrigt skall Stoffe, Stina och jag nu åka till Emma, Sara och Hanna.

1 kommentar:

anders e sa...

hej hasse
kul att se att du är i bloggtagen!
om du skapar en eu-kategori och skriver lite kring Unionen därstädes så länkar jag från EU-kritik.se - vi har 4-500 besök om dan.

anders e