måndag 23 augusti 2010

Den försiktige Peter
Det var en mer än vanligt försiktig Peter Eriksson i morgonens ekointervju med Miljöpartiets språkrör. Inte mycket nytt om något och stor försiktighet med allt,ekonomi om läget tillåter, CO2 skatt, ja efter utvärdering, asyl för gömda flyktingar, viktigt men inte överst...Inga nya mp-vinster med den intervjun.

Bra pensionärsinitiativ av Alliansen med 2.5 miljarder
De 1,7 milj pensionärerna har blivit valets viktigaste väljargrupp. Alliansen höjer n u grundavdraget för pensionärer,utöver tidigare utlovade 5 mdr. Med de genomförda förslagen kommer skattesänkningen för pensionärer att bli 15 mrdr kronor.
Det är svårt för de rödgröna att möta. Och bra ny slogan "Det skall löna sig att arbeta, men det ska också löna sig att ha arbetat." Finurligt, Schlingman...

Vårdvalet blir huvudfrågan i landstingsvalet
Nästan 700 000 personer har aktivt valt en ny privat vårdcentral i Sverige sedan vårdvalet infördes. Den största skillnaden mellan blocken är att om de rödgröna vinner valet kommer de att ta bort etableringsfriheten för nya vårdcentraler. Det förlorar dom jättemycket på och Alliansen vinner.
Men Ilja Batljan har plockat fram siffror i dagens Brännpunkt i SvD www.svd.se som enligt honom visar att de högavlönade vunnit och medelklassen förlorat. Sant eller falskt. Centern i länet vill justera vårdvalet så att högre ersättingar skall utgå till mer sjuka och tidskrävande patienter. Det driver jag hårt i landstingsvalet, senast på torgmöten i lödags.

För övrigt skall jag klockan ett tillsammans med Cateringföretagaren Mats Eriksson gå en "momspromenad" till restauranger i Hemmesta, Mölnvik och Gustavsberg för att höra vad restaurangägarna tycker om sänkt moms på restaurangtjänster och hur många jobb det kan ge i Värmdö.

Inga kommentarer: