måndag 16 augusti 2010


Måndagen den 16 augusti
Sahlin: Alliansens orättvisa skattesänkningar är nu högsta klokskap
Det går inte riktigt ihop för Mona Sahlin. Under hela mandatperioden har hon och s hårt kritiserad regeringens skattesänkningar som orättvisa och orättfärdiga. Stora klyftor har skapats som skall återställas. Men...Av jobbskatteavdragens 7o-80 miljoner vill Sahlin bara återta åtta. Tala om högt tonläge...
Nu är vi där igen. Efter statsministerns tal häromdagen var hans skattesänkningar närmast statsfientliga och samhällsfarliga. Nu skall hon någon dag efteråt själv sänka skatten för pensionärerna med sådär 20 miljarder. DN har fångat in s-problemet i formuleringen "Det blir svårt att förklara för väljarna varför vi lovar det vi är emot", http://www.dn.se/

Bra s-förslag av Ilija Batljan och Carin Jämtin för SL och Stockholm..
Det är utmärkta förslag från s-politikerna i stadshuset och landstinget. Förbättra dagservicen för pendlare och vinn tid. SL medverkar. Lämna in en matlista eller tvättkorg och hämta maten och tvätten på T-stationen på kvällen, bygg förskolor, parkeringsplaser och cykelvägar nära kollektivtrafiken.

..Lite samma idé som jag har om trafiken i Värmdö
S-förslaget får fler att åka med SL och vardagen blir lättare att få ihop. Jag har tagit upp samma sak i översiktsplanen för Värmdö. Bygg fler, bättre, säkrare och närmare infartsparkeringar i Värmdö, fler cykelvägar och bättre cykelparkeringar vid hållplatserna.
Men långsiktigt handlar det om att planera ett samhälle med bostäder, arbetsplatser, service och fritid nära varandra. Då blir vardagen lättare att få ihop för alla.

För övrigt skall jag nu in till kommunkansliet och diskutera Slussens ombyggnad...

Inga kommentarer: