tisdag 31 augusti 2010

Lås inte Reinfeldt
skriver Hans Bergström på signerade ledarsidan i dagens DN www.dn.se . Med detta menar han att Alliansen inte skall låsa sig för vad som händer vid olika valutgångar i förväg. Det viktigaste där är att inte låsa fast sig vid ett läge där inget av blocken får egen majoritet. Vår grundlag tvingar heller ingen regering att avgå automatiskt efter ett val. Det är alltid bättre i,en förhandling att stå kvar som statsminister för Reinfeldt. Att ha avgått är ju att h lämnat ...
Det politiska aläget efter ett val kan heller ingen säkert uttala sig om i förväg. Säg att s gör ett katastrofval, att mp fortsätter att minska och att skulden blir Ohlys i båda lägren. Då kan det finnas förutsättningar för oväntade lösningar...

Trafiken - SL -Värmdö
Enhetstaxan kommer i repris i årets val. Den var bra och vi stod bakom den i centern men Alliansen ville inte ha den och vi återgick till zonindelning och fick ta ett högre pris. Självklart är bekvämlighet, punktlighet och kvalitet i kollektivtrafiken avgörande. Enhetstaxan får heller inte urholka SL:s ekonomi. Men skall inte bra kvalitet gå att förena med en enhetstaxa, utan zoner.

Endast en zon i Värmdö
Centern driver på hårt för att Värmdö skall vara en zon, så länge zon-indelningen finns kvar. Den i dag konstlade zonindelningen är bara krånglig och dyr för oss som bor lite längre ut på Värmdö.
I morgon invigs spårbilsutställningen i Charlotettendal som kommer att finnas där 1-5 september. Vi måste satsa på framtiden. Modern klimat- och miljövänlig transportteknik där du bestämmer när spårbilen skall gå... och vart. Billigare investeringar, billigare drift, inga olyckor och går dygnet runt.

För övrigt skall jag nu snart gå till Gustavsbergsteatern och vårt arragemang som avslutar Framtids- och klimatberedningen. Ett fantastiskt roligt uppdrag som också givit resultat i Värmdös planering.

Inga kommentarer: