onsdag 18 augusti 2010

Bra insats av Maud i ekot
Tyckte Maud Olofsson gjorde en bra insats i ekots partiledarutfrågning i morse. Det började med kärnkraften och det är en svår uppförsbacke för centern, inte minst i min generation som gått i Barsebäcksmarscher och varit engagerade i Folkkampanjen mot kärnkraft under folkomröstningen 1980. Själv var jag vice ordförande i Folkkampanjen under sex år. Med tanke på uppgörelsen gick det ändå hyggligt. Men Maud borde tydligt ha sagt att centern är emot kärnkraft.
Hon trasslade in sig i LAS med de 10 000 jobben, som hon aldrig skulle sagt. Men det är lätt att sitta på läktaren...

Bra C-förslag om stöd till våldsutsatta kvinnor
Centern presenterade i går ett nytt bra förslag om stöd till våldsutsatta kvinnor. Det blir obligatoriskt för polisen att utreda. Kan kvinnan inte längre bo kvar för att risken för våld är för stor skall kommunerna ge ekonomiskt stöd till flytt på mellan 50 000-75.000 kronor för flyttkostnader. Ett sådant förslag tar vi gärna emot i Värmdö.

Ett fossilfritt landsting 2020 - c-löfte i landstingsvalet
Det skriver centerns landstingsråd Gustav Andersson i dagens Mitt i Värmdö http://www.mitti.se/
Vi har satt upp som mål i vårt landstingsprogram inför valet att år 2020 skall Stockholms läns landsting vara klimateffektivt och fossiloberoende. Alla SL-transporter på land skall drivas med förnybara bränslen. Till denna satsning hör våra förslag om utbyggd kollektivtrafik, mer spår och ny miljövänlig spårteknik som spårbilar.
Gustav Andersson kommer till Värmdö på lördag för fyra torgmöten med början klockan 11.00 på Djurö, därefter Stavsnäs, Mölnvik och Gustavsberg.

För övrigt håller jag just nu på att planera inför Gustavs besök...

Inga kommentarer: