onsdag 11 augusti 2010

Ta tag i minkfrågan Eskil
Det är naturligtvis oacceptabelt det djurplågeri som Djuralliansen visat på film. Djur, också minskar, skall få utlopp för sina naturliga behov. Det får de inte. Stress, instängdhet, inget vatten. Länsstyrelsernas övertagande av tillsynen är nog inte i alla delar lyckad. Det är längre från länsstyrelsens centralkontor i länet än från kommunens miljöenhet. Tillsynsbesöken har också varit få om ens några.
Jordbruksminister Eskil Erlandsson måste nu omedelbart ta itu med frågan. Att få söta men vanvårdade minkar som valfråga kan bli som med sälarna... Djurskyddskraven måste hållas. Går inte det måste verksamheten upphöra. Du känner vittringen Eskil...

Minska antalet långtidsarbetslösa skriver s..
på DN.Debatt i dag http://www.dn.se/. Vem kan vara mot det? Det är mycket prat och många goda avsikter och åsikter. Insikten är det heller inget fel på men utsikterna att lyckas är små eftersom det är så glest med förslag. Kompetenslyft och praktikplatser, skriver man. Det satsar vi redan på. Bättre infrakstruktur. Nej, det måste till mer konkreta förslag. Men det vill ju socialdemokraterna skrota, som RUT och ROT... och högre företags- och nya förmögenhetsskatter ger inga jobb...
Det är också därför förtroendet för socialdemokraterna jobbpolitik sjunkit från 32 till 27 procent från januari till april.

Centerns aktiva jobbpolitik på riksplanet följs upp i Värmdö
genom ökad stöd till Värmdö Matchning, satsning på ett Skärgårdens mötesplats & och företagscentern i Gustavsberg för bättre kontakter mellan kommun, företag och invånare. Ökat stöd till våra Värmdföretag och fler nya företag i Värmdö för minskad pendling, 400 sommarjobb nästa år för ungdomar och utevkling av miljö-och framtidsföretag i Ekobacken.


2 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Tänk om alla som renoverar hus skulle använda Värmdöföretag också? Det borde du propagera för som näringslivsansvarig.

Hans Lindqvist sa...

Bra kommentar. Naturligtvis gör jag det så ofta som möjligt.