fredag 13 augusti 2010

Moderaterna ser positivt framåt - socialdemokraterna ser lite längtande bakåt
Det är en förenklad men ändå inte missvisande bild av m och s:s budskap på affischerna i valkampanjen. "Framåt tillsammans" är en positiv framtidsbild om trygghet, jobb, välfärd och utbildning utan siffror. Socialdemokraterna säger att "Vi kan inte vänta ." På Vadå? Lite oklart och svårt att förstå och inte optimistiskt och framåt. Men s har bra bilder det har inte m.
Nu betyder inte affischer så mycket. Bara om man inte affischerar...då är man utanför valet och syns inte.

Kd vill tvinga kommunerna införa vårdnadsbidrag..
enligt Göran Hägglund i dag i Svd www.svd.se. Vem är det som talar om att politikerna inte skall lägga sig i detaljfrågor om vardagen.. om en politisk gräns...? Om mer valfrihet? Det går inte så bra ihop med detta budskap. Tala om varför vårdnadsbidrag behövs i stället. Det har kd och c gjort i Värmdö och det har vi fått med oss Alliansen på och därmed majoriteten på.

Låt inte EU bestämma om svensk gårdförsäljning av vin
Det är utmärkt att Eskil Erlandsson och Lena Ek försvarar centern förslag om gårdsförsäljning av vin i Sverige. Det måste vara möjligt att slå vakt om en restriktiv alkoholpolitik med detaljhandelsmonopol genom Systembolaget samtidigt som vi låter svenska bönder sälja sina produkter direkt på marknaden precis som man gör i Frankrike och Italien. Blir det problem så kör över EU-byråkraterna och ta debatten.

Positiv valupptakt i C- distriktet på Sundby Gård i Huddinge...
Med en liten välkomstdrink på uteverandan mot vattnet och en god buffé startade länets valupptakt med riksdags- och landstingskandidater och kommunfolk runt om i länet. CUF:ordföranden Magnus Andersson som står fyra på riksdagslistan inledde presentation en med c-krav på jobb till ungdomar, den sänkta arbetsgivaravgiften, sänkt moms på vissa tjänster som restauranger och frisörer. Aphram Melki, Järfälla fyllde på med egna erfarenheter som egenföretagare. Per Lodenius talade engagerat om välfärden, funktionshindrade och barn med särskilda behov och inte minst skolan. Kerstin Lundgren avslutade med några huvudbudskap som, jobb, företagande, klimat, miljö, valfrihet och mat.

...och vi i Värmdöcentern presenterarade vår rapp..
som Ina Ununger låtit ta fram och som skall gå på Skärgårdsradion 6 gånger om dagen fram till valet och där våra huvudfrågor om ungdomar, skolan, jobben, miljön, klimatet presenterades med jubel från de 50-talet deltagarna. Vi fick också chans att tala om vår nya hemsida och Värmdöcenterns blogg och jag välkomnade alla till spårbilsutställningen den 1-5 september i Charlottendal. En bra valstart.

För övrigt skall jag nu in till styrelsemöte med spårbilsnätverket KOMPASS där vi skall diskutera utställningen i Värmdö och spårbilskonferensen i San José i Kalifornien...

Inga kommentarer: