lördag 14 augusti 2010

Så kan centern lyfta i valet
Nu har alla partier presenterat sina egna valmanifest. Nu stundar två gemensamma sådana. Då blir det svårare att profilera sig själv, blocken tar över och de stora partierna s och m. Centern måste lyfta fram fler personer, som Annie Johansson och Andreas Carlgren. Vi måste bredda politiken till skola, familj, äldrefrågor, jämställdhet, it-frågor och intensifiera med mat och landsbygd.
Fullfölja Vattenfall med mera av att sälja ut kol-och kärnkraft och behålla svenska naturresurser som vattenkraftverk och vindkraft.

Satsa på spårbilar
Tala om att vi är det parti som vill pröva ny modern spårteknik som spårbilar. Det skulle väcka stort intresse och vi skulle bli först nationellt. Det händer mycket på detta område i både Sverige och världen. Pilot-projektet skall komma med förslag på en eller flera kommersielle banor i Sverige där Vetenskapsstaden KTH -Universitetet i Stockholm och en bana i Uppsala ligger bäst till.
Centern kan hänga på Värmdös spårbilsutställning den 1-5 september i Charlottendal. Släpp fram vår utmärkta infrastrukturminister Åsa Torstensson som kan frågan.

Säg nej till förbifart Hemmesta
Jag får fler och fler som frågar om Förbifart Hemmesta. Här kommer några argument emot
1.En motorled genom Storskogen avleder trafik från Saltarövägen men leder ut den till den ännu mer trafikerade Stavsnäsvägen. Det minskar inte trafiken genom Ålstäket och Grisslinge.
2.Det går att förbättra Skärgårdsvägen 274 genom Hemmesta med breddning, rondeller, gångtunnlar och fler och bättre cykelvägar till busshållplatserna. Undersök reversibla körfält som på Grisslingerakan.
3.Bygger men en motorled så kommer krav på exploateringar i Storskogen runt leden. Det vill vi inte i Värmdöcentern.
Om några år har spårbilarna slagit igenom. En linje in mot stan och en ringlinje runt centralorterna Gustavsberg- Brunn och Hemmesta skulle kraftigt minska biltrafiken.
Nej till Förbifart Hemmesta
Bygg inte sönder Värmdö

För övrigt skall jag nu till flickorna Emma, Sara och Hanna där två av dem är lite förkylda. Sonja är redan där. I dag åker Stoffe och Stina på semester till USA.. Roligt

Inga kommentarer: