måndag 9 augusti 2010

Skolan huvudämne i valrörelsen.. Björklund..
Så säger flera valundersökningar om vad allmänheten tycker. Det syns också på debatten. Björklund leder förslagsligan, men kommer allt längre ut i träskmarkerna. Burkaförbundet är bara grumligt röstfiske och gårdagens förslag att med kommunala beslut tvinga föräldrar till stökiga barn att sitta längst bak i klassrummet är ett totalt haveri. Utvisning Björklund. Vad är det för kadaverliberalism du vill ha. Sådana problem skall inte detaljregleras i statliga lagar utan lösas lokalt på fältet mellan lärare, rektorer, elever och föräldrar.
Vår skolpolitiska talesperson Sofia Larsen, som jag lyssnade på i helgen på Valkonventet "tror inte på tvång utan på diskussion med föräldrarna". Så skall det naturligtvis vara.

..och Ohly har insett skoldebattens betydelse
Lasse Ohly säger nej till vinster i friskolor. Det finns vissa poäng i detta och jag tycker man skall möta frågan konstruktivt, men absolut inte starta med att säga nej till vinster.Vem vill driva förskolor som bara kan gå med förlust. Här är Ohly ensam bland riksdagspartierna och allt tyder på att han blir det också i valrörelsen. S och mp säger nej till hans förslag.

..Centern måste vara med
Centerpartiet måste vara med på ett helt annat sätt i Björklunds skolutspel, och ännu bättre komma med egna förslag som folkskolläraren får förhålla sig till. Detsamma gäller Hägglund i vård-, familj- och socialfrågorna. Centern måste bli bredare.

Det är vi i Värmdöcentern
där vi har skolan som prioriterad valfråga. "En hundraprocentig skola.. seVärmdöcenterns blogg
www.varmdocentern.blogspot.com
..och nu kommer Micke med Sara och Hanna som gått sin första förmiddag på dagis..så jag bryter lite.
Och återkommer med att Värmdöcentern vill att alla Värmdös skolor skall vara 100 procent där vi möter alla elever, låg- com högpresterande i sitt kunskapssökande. Tydligt ledarskap, en samlad skolorganisation där Värmdös skolor skall vara bland de fem bästa i länet 2014.

Nu åker jag och hämtar valsedlar till landstingsvalet...

Inga kommentarer: